ONTMOETING

De huidige buurt Scharn is samengesteld uit het vroegere buurtschap Scharn waaraan een deel Heer (tot aan de Akersteenweg) en een deel Amby (tot aan de Terblijterweg) werd toegevoegd en is minder hecht dan het geval is bij omliggende dorpsbuurten, zoals Heer, Amby of Oostermaas / Wittevrouwenveld.
De naamgeving van een aantal panden verwijst nog steeds naar de oude situatie, “AH Heer,” de “Herremeniezaal Heer”, “speeltuin Heer” en zelfs de voetbalclub Heer is gelegen in Scharn.
Scharn kent diverse initiatieven en activiteiten voor en door buurtbewoners.

Buurthuis

Bewoners kunnen elkaar ontmoeten in de Ontmoetingswinkel van het Leger des Heils aan de Adelbert van Scharnlaan D5. Iedereen is er welkom voor een gratis kop koffie of thee en er is tweedehandskleding te koop voor een klein bedrag.

’t Werkhuis

Het Werkhuis biedt openbare werkplaatsen voor ambachtelijk en creatief werken. De werkplaatsen kunnen gebruikt worden voor diverse vormen van handwerk en zijn toegerust met benodigde gereedschappen, materialen en machines. Er is ook een huiskamer waar u iets kunt drinken, informatie kunt krijgen, een gesprek voeren of neuzen in onze kunst- en techniek-boeken.

Het werkhuis is gelegen aan de Hunnenweg 4, lees meer, https://werkhuismaastricht.nl/

Samen groen onderhouden

Het buurtpark de Groene Poort Oost voor Scharn en Heer is nog in ontwikkeling. De voormalige voetbalvelden VV Scharn zullen getransformeerd worden naar een openbaar toegankelijk multifunctioneel groen park als ontmoetingsplek voor zowel buurtbewoners van beide omringende wijken Scharn en Heer als de Maastrichtenaren uit andere wijken. Iedereen is welkom om mee te helpen.

Speeltuin “Heer”

De speeltuin ligt ingeklemd tussen de Akersteenweg en de voetbalvelden van RKSV Heer en is een mooie ruime speeltuin met een kantine. De speeltuin wordt draaiend gehouden door vrijwilligers, en is daarom niet altijd geopend.

Wandelgroep Scharn

Elke dinsdagochtend vertrekt de wandelgroep om 9:30 uur onder leiding van een gids voor een wandeling van ca. 2 uur in de omgeving. Honden zijn niet welkom. Startpunt is de Herremeniezaal Heer aan de Burgemeester Cortenstraat en na afloop wordt koffie gedronken. Parkeren kan op het Raadhuisplein.

Contact: wgscharn@gmail.com