Verbouwing kantoorpand Adelbert van Scharnlaan 170-180

november 1, 2022
Bij de verbouwing van het pand tot duurzaam woongebouw zijn vastgoedontwikkelaar Wyckerveste, woningcorporatie Wonen Limburg (verhuur en beheer) en de gemeente (omgevingsvergunning) betrokken.

De communicatie met omwonenden ligt bij Wyckerveste.

In totaal komen er 123 woningeenheden, een mix van sociale huurwoningen (54) en huurwoningen voor (UM, hogeschool) studenten en deelnemers aan een onderzoeksprogramma van de Jan van Eijck opleiding.
De verschillenden typen woningen zullen verspreid zijn over het gebouw en hebben voor het  overgrote deel vaste ramen. In het gebouw komt een gezamenlijke ruimte per verdieping, in een tuin is niet voorzien.
Ondergronds is een fietsenstalling en een parkeerplaats voor zo'n 40 auto's (conform norm) gepland. De hoofdentree is op huisnummer 170 voorzien.

Er komt een strikt huisreglement om (geluids)overlast tegen te gaan en een huismeester, die overdag aanwezig is.

De informatiebijeenkomst op 31 oktober heeft niet bij alle omwonenden de zorgen over de komst van zoveel nieuwe bewoners weggenomen en niet iedereen is overtuigd van de 'magic mix' van toekomstige bewoners. Ook zijn er zorgen over extra parkeerdruk op en rond de Adelbert van Scharnlaan.
Bewoners van het appartementencomplex aan de Adelbert van Scharnlaan aan de overkant van de hoofdingang vrezen overlast bij thuiskomst van studenten met name in de nachtelijke uren. Bezoekers vonden de inloopbijeenkomst geen goede manier om geïnformeerd te worden, een plenaire bijeenkomst was beter geweest.
Wyckerveste zal omwonenden per e-mail op de hoogte houden van de ontwikkelingen.