Bezoek D66 aan Scharn op 15 april jl.

april 18, 2023
Afgelopen zaterdag bracht een D66 delegatie bestaande uit Claudia Demas, Miriam Elfassih, Johan Pas, Bert Jongen en Guido Mertens, een bezoek aan Scharn.
Sef Heunders en Marie-Louise Knols van Buurtwerk Scharn hebben de delegatie op de fiets rondgeleid.
De route startte op het Maartveld, ging via de Memorielaan met Vrijheidsmonument, langs het milieuperron naar de Pastoor Jacobsweg.
Ter hoogte van L1 bevindt zich hier het dassendomein Scharn-Noord. Het gebied heeft bestemming bedrijventerrein, maar bewoners die aangrenzend wonen willen geen bedrijven naast de achtertuin en maken zich sterk voor behoud van dit natuurgebied.
Daarna werd b.s. Scharn aangedaan, waar het plan voor nieuwbouw door omwonenden niet in alle opzichten positief wordt ontvangen.

Vervolgens ging de rit langs de Bemelergrubbe, een van de twee mogelijke plekken voor huisvesting van een scholencampus voortgezet onderwijs, naar de Groene Poort Oost, het buurtpark voor Heer en Scharn. Het park is helemaal op de schop gegaan en wordt de komende tijd verder ingericht.

Via de Adelbert van Scharnlaan, langs de Ontmoetingswinkel, eindigde de rit bij het Vista College. Hier schilderde Jeanny Engels van buurtcomité Scharn West de zorgen van bewoners van dit stukje Scharn aan de Groene Loper.

Na afloop was er koffie in het zonnetje bij Mama.