Combiparkeren in Scharn, inloopbijeenkomst 6 maart jl.

maart 12, 2023
De bedoeling van de druk bezochte bijeenkomst was om bewoners te informeren en om inbreng, wensen en ideeën van bewoners te verzamelen.

Combiparkeren is een combinatie van parkeren voor vergunninghouders en betaald parkeren per keer. De gemeente wil combiparkeren vóór de zomer invoeren in het gebied begrensd door de Scharnerweg, Mockstraat, Adelbert van Scharnlaan, Kapelstraat en Churchilllaan (zie afbeelding, grens is in geel aangegeven).

De combiparkeer-regeling houdt in dat bewoners een parkeervergunning voor het gebied kunnen aanschaffen voor 1 of maximaal 2 auto's per adres, waarmee men dan gratis in de eigen buurt kan parkeren. Voor de overige parkeerders geldt het gebruikelijke parkeertarief van € 1,50 per uur.

Lees meer over de voorwaarden, https://www.gemeentemaastricht.nl/.../parkeervergunning...

Een parkeervergunning kost per adres maandelijks € 4,15 voor de eerste auto en € 6,23 voor een tweede auto. Bewoners met een oprit en een tweede auto kunnen slechts voor maximaal 1 auto een parkeervergunning aanvragen voor de prijs van een tweede auto (€ 6,23 per maand). Het aanvragen van een parkeervergunning kost eenmalig € 21 (leges). Voor bezoekers kan een aparte parkeervergunning worden aangevraagd, zie https://www.gemeentemaastricht.nl/.../bezoekersregeling...

Voorstanders wijzen op het tekort aan parkeerplaatsen in de eigen straat door langparkeerders en het waterbedeffect vanwege combiparkeren in aangrenzende straten.
Tegenstanders vinden dat ze op kosten gejaagd worden, zeker als men meer dan 1 auto heeft. Ook zien ze als nadeel dat door combiparkeren het totale aantal parkeerplekken in de buurt vermindert door de grotere parkeervakken.