Combiparkeren in Scharn (vervolg)

juni 27, 2023
Tijdens de inloopbijeenkomst over combiparkeren in Scharn op 6 maart jl., presenteerde de gemeente een in omvang beperkte combiparkeerzone, begrensd door de Scharnerweg, Mockstraat, Adelbert van Scharnlaan, Kapelstraat en Churchilllaan.
Inmiddels hebben bewoners van aangrenzende straten om uitbreiding van de combiparkeerzone gevraagd, omdat men vreest dat de parkeerdruk zich t.z.t. naar die straten zal verplaatsen. De gemeente wil hieraan gehoor geven en breidt het gebied uit vanaf de Mockstraat in het westen tot en met de Bergerstraat in het noorden, tot op het midden van de Akersteenweg in het zuiden en tot en met de Burgemeester Cortenstraat in het oosten. Zie afbeelding.
Omdat in het hele gebied combiparkeren wordt ingevoerd, worden de parkeerplaatsen in de Secretaris Wijnandstraat omgezet van bewonersparkeren naar combiparkeren.
En ook de blauwe zone in de Burgemeester Cortenstraat wordt opgeheven vanwege invoering combiparkeren.

Op het Raadhuisplein zijn veel winkels gevestigd en is er ruimte voor maatwerk in de vorm van kort parkeren tegen een gereduceerd tarief van 20 cent per uur.

Wat is combiparkeren?
De combiparkeer-regeling houdt in dat bewoners zonder oprit een parkeervergunning voor het gebied Scharn kunnen aanschaffen voor maximaal 2 auto's per adres, waarmee men dan gratis in de eigen buurt kan parkeren. Voor de overige parkeerders geldt het gebruikelijke parkeertarief van € 1,50 per uur.

Een parkeervergunning kost per adres maandelijks € 4,15 voor de eerste auto en € 6,23 voor een tweede auto.

En als je een eigen oprit hebt?
Bewoners met een auto en eigen oprit hebben geen recht op een parkeervergunning vanwege de beleidsregel 'Parkeren op eigen terrein' (https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR641791...). Onder parkeren op eigen terrein wordt verstaan, een vrije ruimte op het eigen terrein bij de woning, met de minimale afmetingen van 2.30 m breed en 4.75 m lang en welke tijdens de aanleg bedoeld is of was als parkeergelegenheid.

Bewoners met een oprit en twee auto's kunnen maximaal één parkeervergunning aanvragen voor de tweede auto (€ 6,23 per maand).
Het aanvragen van een parkeervergunning kost eenmalig € 21 (leges).

Lees meer over parkeren in Scharn, https://www.thuisinmaastricht.nl/.../parkeerdruk-scharn

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Opmerking plaatsen
Delen