Vergunning verleend voor bouw biomassacentrale in Lixhe (B)

maart 21, 2022
Het College van de gemeente Visé (B) heeft vergunning verleend voor de bouw van een afvalverbrandingsinstallatie op het terrein van CBR in Lixhe, ondanks bezwaren en protesten!
De installatie ligt op een kilometer afstand van de gemeente Eijsden en acht kilometer van de gemeente Maastricht. Bij overwegend zuidwesten wind vormt de schadelijke uitstoot van deze installatie een bedreiging voor de gezondheid van omwonenden, in het bijzonder die in Eijsden, Mesch, Withuis, Eckelrade, Rijckholt, Gronsveld, Rothem en Maastricht.
Een aantal milieu- en burgerorganisaties uit Nederland en België en een politieke partij uit Visé hebben zich bij elkaar aangesloten om hier tegen te ageren.
Ook het college van de gemeente Maastricht heeft eerder samen met de gemeente Eijsden-Margraten in het kader van het openbaar onderzoek een zienswijze ingediend, zo ook de provincie Limburg (NL). Het college van de gemeente Maastricht zal de vergunning zeer kritisch beoordelen en formeel reageren en heeft aan de gemeenteraad laten weten dat het niet zal aarzelen om bezwaar en/of beroep aan te tekenen.